imkanlar
15
Ara 2022
İTÜ’de Yeni Bir Deneyim: Erişilebilir Oryantiring

        Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Çağrı Artan ve kulüp öğrencilerinin yeşil alan üzerindeki taşlı yolda yürüdükleri, ellerindeki hedef kartları ile parkur hedefine ilerledikleri bir an.İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi, Erişilebilir ve Engelsiz Üniversite Komisyonu, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, BMT Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda ve üniversitemizin Oryantiring ve Gönüllülük Kulübü öğrencilerinin katılımı ile 9 Aralık 2022 Cuma günü saat 14.00-16.00 arasında Ayazağa Yerleşkemizde “Engelsiz Oryantiring” etkinliği düzenlendi.
Oryantiring, harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana dayalı gerçekleştirilen etkinliklerden oluşan bir spor dalıdır. Koşu, bisiklet, kayak ve patika olmak üzere dört alt dalı bulunur. Etkinlikler yeti farklılıklarının standart düzenlemeler planlanırken kapsanmamasından ve oluşan farklı dezavantajlar sonucu birçok insanın söz konusu dört daldan birine sınırlı katılımını olanaklı kılıyor ya da hiçbirini deneyimleme fırsatı bulamamalarıyla sonuçlandırılıyor. Üniversitemizin paydaşlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte yeti farklılıklarının engel oluşturmadığı, cinsiyet eşitliğini gözeten, erişilebilirlik ve sosyal içerme ilkeleri benimsenerek bu sporun herkes tarafından katılım sağlanabilir koşullarla planlanabileceğinin gösterilmesi hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen etkinliğin parkurunda mevcut durumda bilinen hedeflerin sesli uyaranlar kullanılarak erişilebilir ve fark edilebilir olması sağlanmıştır.
Etkinliğe ilişkin diğer ayrıntılar ve fotoğraflara, Üniversitemiz İTÜ Medya ve İletişim Ofisi tarafından yayınlanan haberin İTÜ’de Yeni Bir Deneyim: Erişilebilir Oryantiring bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.