imkanlar
20
May 2021
Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde Üniversitemize 2 Ödül Birden

Engelsiz bir kampüs oluşturmak adına yaptığı başarılı çalışmalarına son dönemde hız veren Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni’nde iki turuncu bayrak ödülüne değer görüldü.
“Ödül yeni projelerimiz için motivasyon kaynağı  olacak.”

Üniversitemizin kazandığı ödüllerle ilgili değerlendirme yapan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Çağrı Artan, şu ifadeleri kullandı: “2018 yılından bu yana kurumumuz adına başvurularımızı yönlendirdiğimiz Engelsiz Üniversiteler Bayrak ve Nişan Ödül Programından bu yıl ödül ile dönmenin mutluluğu ve gururunu taşıyoruz. Üniversitemiz Ayazağa Yerleşkesi’nin, gerek eğitim gerek yapısal erişilebilirlik olanaklarının artırılabilmesi için yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hazırlanan rapor ve yöneticilerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ilettiğimiz önerilerin uygulanmasının bu ödülde payı olduğuna inanıyoruz. Bahse konu önerileri planlarken katılımcı anlayış ilkesinin çalışmalarımıza yön vermesini benimsedik. Birimimizde görev alan uzmanlar ve kurumumuzun Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından yetkililerle yürüttüğümüz görüşmelerin yanı sıra, kurumumuzun temel paydaşı öğrencilerimizden gelen önerilerin öncelikli ele alınmasına özen gösterdik. Öğrencilerimizin birimimize ilettiği yapısal erişilebilirlik sorunlarını öncelikli olarak değerlendirip ilgili birimlerle paylaşarak ilerlediğimiz çalışma dönemi içerisinde, kenarlarında korkuluk bulunmadığı için yeti farklılıkları olan kullanıcıların zorlanabileceği merdivenler ve yüksek yol kenarlarında gerekli iyileştirmeleri, tekerlekli sandalye kullanıcılarının erişilebilirliğini artırıcı taşınabilir ve sabit rampa uygulamalarını, çalışma dönemimizde ilettiğimiz ve yaşama geçtiğini deneyimlediğimiz örnekler olarak ifade edebiliriz. Aldığımız değerli ödülün verdiği mutluluk, bizi sunduğumuz tüm hizmetlerde olabildiğince erişilebilir ve kapsayıcı bir kurum olma yolunda atacağımız adımları planlarken daha çok çalışma yönünde teşvik edecektir. Üniversitemizin tüm paydaşlarına sunduğu olanakların, fırsat eşitliğiyle kalmayıp, kapsayıcı ve engelsiz bir üniversite olması amacıyla planladığımız çalışmalara, aldığımız ödülün itici gücüyle birlikte, kurumumuz birimlerinden daha çok katılım ve işbirliği umudunu taşıyor, kazanımımızın kurumumuza uğurlu gelmesini diliyoruz.”

Kurumsal web sitemizde yayınlanan haberin ayrıntılarının yer aldığı içeriğe Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde Üniversitemize 2 Ödül Birden bağlantısını kullanarak erişebilirsiniz.