imkanlar
09
Mar 2018
İTÜ’lü Öğrenciler Görme Engelliler İçin Sahaya Çıktı

Üniversitemiz Kulüpler Birliği "Kulüpler Arası Halı Saha Turnuvası" kapsamında bu yıl uluslararası seviyede başarılar gösteren Türkiye Görme Engelliler Milli Futbol Takımı’nı misafir etti.

İTÜ’lü öğrenciler görme engellilerle empati kurabilmek ve farkındalık mesajı vermek amacıyla gözlerini bantla kapatarak, Türkiye Görme Engelliler Milli Futbol Takımı ile 07.03.2018 tarihinde gösteri maçı yaptı.

Birimimiz adına etkinliğe danışmanlık desteği veren Birim Koordinatörümüz Çağrı ARTAN maç sonrasında "Karşılaşma bir devre gözler bağlı, bir devre açık bir kurgu gerçekleştirilerek düzenlendi. Eşit şartlar oluşturulmadığında kimin dezavantajlı duruma düşeceğinin değişkenlik gösterebileceğinin vurgulanması açısından etkinliğin bu şekilde kurgulanmasını önemsedik. Etkinlikte görme engelli milli takımımızın yer alması, farklılıkları olan bireylerin hayat pratiklerini ortaya koyan yöntemlerin onların yerine geçerek değil, doğrudan kendilerinden öğrenilebileceği, uygulanacak politika ve iyileştirmelerde sürece doğrudan dahil edilmeleri sağlanarak olumlu sonuçlar elde edilebilmesinin mümkün olduğunu göstermesiyle de öne çıkan bir artı değerdir” diye konuştu.

Etkinliğe ilişkin detaylara, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan İTÜ’lü Öğrenciler Görme Engelliler İçin Sahaya Çıktı
 başlıklı haberden ulaşabilirsiniz.


Üniversitemiz Kulüpler Birliğinin Sosyal Medya Kanalında Yayınlanan Etkinlik Haber Videosu

Gözü bağlı futbolcuların karşılaşma anından bir fotoğraf